[7]Monyet serang tandas perempuan..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Walaupun saya update blog malam ni dengan tangan terketar-ketar..But i still want to share this story with you all guys..its not a funny story okey...apa jadi, jadi lah..

I really scared with monkeys..Ni mungkin sebab dah kena kejar dengan dasyatnya sehingga semua orang yang ada kat situ melihat kami..Monyet kat ukm ni pelik banyak bukan pelik ckit taw..Asrama lelaki xde plak monyet-monyet ni nak serang tapi kalu perempuan..aiiissshhh...tak taw den nak cakap camne..naik seram..

Hari ni pulak punya la menjadi-jadi monyet ni, ada ke patut monyet-monyet ni masuk tandas perempuan..Tandas okeyh!!Macam xde tempat lain..Punya luas kat tengah-tengah asrama tu..Tandas jugak yang dipilih..Kalau takde orang takpe gak, ni dengan saya sekali ada dalam tu..Hampir 1hour jugak, saya termenung dalam tandas, ni kes terpaksa taw bukan sengaja nak termenung dalam tandas..*Jangan ulangi adegan ni dirumah kerana ia salah..*Tandas tempat utk mandi dan lain2 sewaktu dgnnya sahaja..Dalam hati saya harap monyet tu kuar cepat tapi tak2 jugak..Habis bersepah semua sabun, shampoo and benda-benda lain yang siswi ni letak..Habisla mengamuk mereka semua..Saya yang tengok takleh nak nolongla..Dalam fikiran pun dan buntu macamana nak kuar..Then fikir kot2 monyet tu buat-buat gila kejar saya or paling dasyat gigit..Uisshhh..Seram kot..

 ni salah satu gambar monyet yang diambil pada tahun 2009..
Kesian kucing tu..

Dari start plkn until now, saya memang sentiasa dekat dengan monyet..Tapi tak pernah lagi jumpa monyet seganas di UKM ni..PLKN dan KMPh dulu pun ada monyet...Lepas ni, saya nak nasihatkan kat siswi tak payahla pergi toilet before 6.30pm..Kalau anda berani takpe la, go on je..Tapi kalau penakut macam saya ni, better don't...Saya berharap tangan saya tak terketar-ketar dah walaupun dah 2hari tak makan nasi sebab sangat tak suka nak keluar dan saya taknak berdebar-debar cmni ok..Nantikan tak pasal-pasal kena darah rendah pulak..haha..just kidding..

"Walau macamanapun, monyet adalah makhluk Allah.."

No comments:

Post a Comment