[35] Perkara Yang Perlu Settle Before New Semester..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


1. Send slip keputusan semester lepas kepada Yayasan Terengganu.. 
Kan nanti tak dapat duit pulak.. Kalau tak dapat duit, 
mana nak cekup duit nak bayar itu ini..

2. Bayar yuran semester pendek.. Ni pun pasal duit gak. 
Yang ni kena mak ayah support la. 
Sebab yayasan tak tanggung semester pendek. Aduhai..

3. Selesai urusan penginapan semester depan dengan pengurus kolej. 
Satu hal lagi. Kena campak kolej jauh-jauh, pastu kena la merayu-rayu 
buat muka tebal mintak kolej dekat pulak..

4. Passport.. Ni duit lagi.. Boleh kering beg duit camni.. 
Duit dalam bank pun tinggal sisa je la lepas ni.

5. KBS, JBS.. Ni nak kena settle hal-hal persatuan.. 
Tak nak bukak-bukak sem, kelam kabut lari ke putrajaya 
ke bangi.. Tapi yang ni complicated skit nak settle.. 
Dah namanya sekarang berjijak di bumi Terengganu.. 
Jauh tu Putrajaya, Bangi..

6. Urusan-urusan mereka yang saya suka.. Suka cara mereka.. 
Harap-harap takdela pening cam tahun sebelum ni..
*takleh terang banyak-banyak*

Rasanya takde dah.. Kalau ada lagi, agak-agak boleh buat tak nampak tak?? Hehe.. InsyAllah, dah takde la tu.. Saya ni pelupa.. Selalu kena list, kalau tak, ada je yang tertinggal.. Huhu..